Airco-service

Een airco systeem is comfortabel en veilig, in de winter zorgt het dat u snel van uw beslagen ramen afkomt, en in de zomer blijft u alert door de frisse lucht.

 

Een airco systeem heeft geen peilstok……Dat betekent dat bij een goede aircoservice het systeem moet worden leeggehaald om te bepalen hoeveel van het oorspronkelijke gas er nog inzit. Een aircosysteem raakt per jaar 5-10% van zijn gas kwijt door lekkage op afdichtingen en leidingen, dit is normaal. Met het gas ontsnapt er ook olie dat de pomp nodig heeft om gesmeerd te worden. Een systeem dat niet goed gevuld is, koelt dus minder goed en de pomp wordt minder gesmeerd met slijtage en in het ergste geval een defecte pomp tot gevolg.

 

Nadat het systeem is leeggehaald wordt het weer aan de hand van de fabrieksspecificaties op de gram exact bijgevuld. “Even bijvullen” (zonder eerst leeg te halen) is dan ook niet verstandig en kan leiden tot schade aan het systeem. Dat doen we dan ook niet!

 

Wij zijn in staat met onze speciale BOSCH aircoservice apparatuur uw auto de juiste behandeling te geven. Ook voor het weer afvullen na een schade is de apparatuur onmisbaar.

 

Met onze speciale diagnose tools zijn wij ook in staat de kleine lekkages op te sporen die leiden tot uitval van uw aircosysteem.